5 saker att tänka på när du reser med din hund i sommar

 1. Bli av med fästingar med fästinghalsband
  Både människor och våra hundar bli sjuka av ett fästingbett. Detta går att undvika så att din älskling slipper fästingbett genom att använda ett fästinghalsband. Halsbandet innehåller ett fästingmedel som gör att fästningar inte trivs och antalet fästningar minskar, dock är det inte inte helt säkert att det försvinner helt. Var därför noga med att kolla igenom hela pälsen efter fästingar efter ni varit ute. Hittar du fästingar ska ta bort de snart som möjligt. Använd pincett eller fästingplockare för bästa resultat.

 2. Håll koll på vart din hund befinner sig
  Ni är ute och tar en härlig promenad i skogen, solen lyser och allt är så där fridfullt. Plötsligt får din fyrbenta vän upp ett djurspår och sticker iväg som en raket. Eftermiddagen blir till kväll, kvällen blir till natt. Och din hund har fortfarande inte kommit hem. För att slippa detta otrevliga scenario och för att lugna sig själv så kan det vara en trygghet att ha ett GPS-halsband på sin hund.

 3. Stor transportväska
  Man vill inte riskera att hunden rymmer ut i bilen precis när man ska köra på färjan till Gotland. Tänk på att välja en väska i rätt storlek för ditt djur, så att det finns utrymme att röra på sig också.

 4. Möjlighet att kyla ner din hund
  Det varma vädret på sommaren gör att hunden precis som du svettas. Då gäller det att dricka ordentligt. Oavsett om det är under bilresan till semesterorten eller bara under en dag med strandhäng eller långpromenad så kan en praktisk och medtagbar vattenskål vara ett lätt sätt att se till att hunden får i sig tillräckligt mycket vätska. Skulle det vara en extremt varm dag så rekommenderas det att använda en kylfilt för att hjälpa din hund att svalkar sig.

 5. Säker transport
  Ska du ta hunden med dig på din bilsemester eller ägna sommarlovet åt att åka runt mellan släkt och vänner runtom i vårt avlånga land. Hur som helst ska du tillbringa tid på vägarna så måste din hund åka bil säkert. En rejäl, krocktestad hundbur i bagageutrymmet är det bästa sättet att säkerställa att ingen kommer till skada i onödan under bilfärden i sommartrafiken.

Hoppas du och din hund får en härlig semester ihop, ha en fantastisk sommar! ☀️ ⛱️⛱️

0 0 votes
Ditt betyg
5 saker att tänka på när du reser med din hund i sommar
Rulla till toppen