Bästa hundförsäkringen till din bästa 🐶 vän

Med en hundförsäkring ska du känna dig trygg och slippa oroar dig om det skulle hända något med din hund, du ska om det behövs kunna ge bästa möjliga vård till din bäste vän. Att välja hundförsäkring kan vara knepigt att jämföra hundförsäkringsbolagens alla olika ”villkor” och förstå dem. Därför finns vi på försäkraminhund.se för att hjälpa dig som matte/husse att hitta rätt försäkring som passar just din hundras och livssituation.

Vilken är den bästa hundförsäkringen? – Det är ungefär lika svårt som att svara på; hur långt är ett snöre? Den bästa hundförsäkringen är den som motsvarar dina krav och att du känner dig trygg med både priset och villkoren. I vår jämförelse av hundförsäkringar så finns det givetvis bolag ex: ManyPets som sticker ut och kan ses som bästa hundförsäkringen just nu. Vi vill på ett enkelt och snabbt sätt att du som hundägare ska få en överblick av bästa hundförsäkringen just nu, till din bästa vän.


Jämför hundförsäkringar

Jämför hundförsäkring lätt mellan alla bolagen kostnadsfritt. Tänk på att om din hund har en sjukdom eller genomgår en behandling kan detta medföra en risk vid försäkringsbyte. Eftersom de nya försäkringsbolaget kan göra undantag i den nya försäkringen, så din hund inte får komplett skydd.

✔️ Bäst enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå
✔️ Marknadens högsta veterinärvårdskostnad
✔️ Samma ersättning oavsett ålder
✔️ Självriskperiod på 365 dagar
✔️ Fri användning av FirstVet

Veterinärvårdskostnader max: 140.000:-
Självrisk rörlig: 15 – 25%
Självrisk fast: 0 – 3500 kr
Självriskperiod: 365 dagar
Kan tecknas: Ingen övre gräns
Livförsäkring: Till och med 9 år
Pris: från 134 kr per månad (BAS hundförsäkring)

Moderna Djurförsäkringar
moderna hundförsäkring

✔️ Bäst i test flera år i rad
✔️ Frikostig livförsäkring
✔️ 25% rabatt på första årspremien
✔️ Kostnadsfria digitala veterinärbesök

Veterinärvårdskostnader max: 120.000:-
Självrisk rörlig: 15 – 25%
Självrisk fast: 900 – 3600 kr
Självriskperiod: 180 dagar
Kan tecknas: Ingen övre gräns
Livförsäkring: Till och med 8 år
Pris: från 145 kr per månad (Enkel hundförsäkring)

ICA Hundförsäkringar
ICA hundförsäkring

✔️ ICA Bonus på hela beloppet
✔️ Karensfri – rätt försäkrad direkt
✔️ Nöjda kunder 9 av 10 ger högsta betyg
✔️ Prisvärd med bra villkor

Veterinärvårdskostnader max: 60.000:-
Självrisk rörlig: 15 – 25%
Självrisk fast: 2000 – 3000 kr
Självriskperiod: 130 dagar
Kan tecknas: Ingen övre gräns
Livförsäkring: Till och med 5 år
Pris: från 198 kr per månad (hundförsäkring)

Agria Djurförsäkringar
Agria djurförsäkring till hund och katt logo

✔️ Variation av tilläggsförsäkringar
✔️ Medicinförsäkring ingår alltid

Veterinärvårdskostnader max: 120.000:-
Självrisk rörlig: 15 – 25%
Självrisk fast: 1200 – 5000 kr
Självriskperiod: 125-135 dagar
Kan tecknas: Ingen övre gräns
Livförsäkring: Till och med 6 år
Pris: från 164 kr per månad (Mini hundförsäkring)

✔️ Ingen karens
✔️ 20 % rabatt ( innan 16 mån fyllda )
✔️ Nöjda kunder – SKI
✔️ Fri flytträtt

Veterinärvårdskostnader max: 90.000:-
Självrisk rörlig: 15 – 25%
Självrisk fast: 1800 – 4500 kr
Självriskperiod: 130 dagar
Kan tecknas: Ingen övre gräns
Livförsäkring: Till och med 5 år
Pris: från 103 kr per månad (hundförsäkring)

✔️ 40 % rabatt för valpar (som ej fyllt 1 år)

Veterinärvårdskostnader max: 75.000:-
Självrisk rörlig: 15 – 25%
Självrisk fast: 1800 – 3000 kr
Självriskperiod: 125 dagar
Kan tecknas: Till och med 6 år
Livförsäkring: Till och med 6 år
Pris: från 295 kr per månad (BAS hundförsäkring)

✔️ Upp till 10 % rabatt vid skadefrihet
✔️ Rabatt upp till att hunden blir 3 år

Veterinärvårdskostnader max: 140.000:-
Självrisk rörlig: 15 – 25%
Självrisk fast: 1800 – 4900 kr
Självriskperiod: 125 dagar
Kan tecknas: ingen övre gräns
Livförsäkring: Till och med 7 år
Pris: från 226 kr per månad (Sveland Favorit 40.000 hundförsäkring)


hund-bild

Bästa hundförsäkringen 2021

Att kora den bästa hundförsäkringen 2021 är ingen lätt uppgift eftersom det är så individuellt och det är flera saker som påverka valet av försäkring. Många av våra besökare på hemsidan, ställer just frågan vilken är den bästa hundförsäkringen? och letar just efter ett tydligt och rakt svar. Vilket är omöjligt att ge. Vi skulle dock vilja lyfta bolaget ManyPets som blivit framröstade flera år i rad som populäraste hundförsäkringsbolag av hundägarna. Dessutom har konsumenternas försäkringsbyrå gett högsta betyg till ManyPets.
För att guidar och delvis besvara frågan ”bästa hundförsäkring 2021” vill vi nedan delge de grundprinciper och andra faktorer som avgör om ditt val till din fyrbenta vän och dig blir den bästa för ER.

Denna sida är proppad med information och råd om hur du går tillväga, gör jämförelse och vad en hundförsäkring bör innehålla. All information tillsammans kommer att kunna ge dig en komplett bild för ett neutralt och välgrundat beslut för dig och din hund. Vi vill även passa på att att dela våra bästa tips för att underlättar ditt val.

Tänk på följande innan du bestämmer dig:

 • Hur stor är självrisken (både rörlig och fastdel)
 • Kontrollera alla undantag i försäkringsvillkoren
 • Hur stort är veterinärvårdsbeloppet
 • Se fler tips →


Inspiration till att välja den bästa hundförsäkringen är hämtad av försäkrat.se

Frågor om hundförsäkringar (vanliga frågor och svar)

Det finns mycket att fundera på när det kommer till hundförsäkringar. Vi har listat några av det mest frekventa ställda frågorna och svaren, se nedan:

🐶 Hur mycket kostar en hundförsäkring?

Pris hundförsäkring
En av det billigaste hundförsäkringarna kostar 68 kr i månaden vilket blir 816 kr för ett år medans en dyrare försäkring (som fått bäst i test) med bättre skydd kostar 248 kr i månaden eller 2976 kr i årskostnad. Priset på en hundförsäkring bero främst på vilken ras som ska försäkras, en hundras med större risk för sjukdom och olyckor har ett högre premiekostnad. Hundförsäkringens slutgiltiga pris beror också på ålder på hunden, vilken självrisk du väljer och vilket veterinärvårdsbelopp som väljs i försäkringen.

🐶 Finns det hundförsäkringar som täcker tandvård?

Det finns hundförsäkringsbolag som även inkludera tandvård i sina försäkringar. Till exempel ManyPets Standard och Premium ingår ersättning för tandvård vid tandskador och tandsjukdomar – upp till veterinärvårdsbeloppet (60.000 kr – 140.000 kr).
Även Moderna hundförsäkring inkludera kostnader för tandfrakturer till viss del såvida det inte är en bakomliggande sjukdom som orsakat frakturen. Karies, tandlossning och tandsten ersätts dock inte.

🐶 Vilken hundförsäkring är bäst?

Den bästa hundförsäkringen är den som du själv känner dig trygg och nöjd med. När vi jämfört försäkringar och analyserat villkor, innehåll och ekonomiskt skydd så är ManyPets Premium bäst. Det anser både vi och konsumenternas försäkringsbyrå som ger den toppbetyg. Andra bra hundförsäkringar är Moderna djurförsäkringar Dubbel och Trippel som även dem fått generellt höga betyg, när vi jämfört hundförsäkringar.
ManyPets får höga poäng främst för att det har marknadens högsta veterinärvårdsbelopp på 140 000 kr, längst självriskperiod på hela 365 dagar och dessutom valbar fast självrisk som är avgiftsfri.

🐶 Finns det hundförsäkringar med fast självrisk?

Alla hundförsäkringar har en fast och en rörlig del i självrisken. Dock finns hundförsäkringsbolaget ManyPets med 0 kr i fast självrisk, men fortfarande en rörlig del på 15%.
Den fasta självrisken betalar du en gång under en självriskperiod. Självriskperioden variera mellan bolagen på 125-365 dagar.

🐶 Finns det hundförsäkring utan rörlig självrisk?

Nej, det finns inga bolag som erbjuder en försäkring helt utan rörlig självrisk.

🐶 Hundförsäkring för äldre hundar?

Det korta svaret är ja. Det finns även hundförsäkringsbolag som INTE tillåter teckning om hunden hunnit fylla 6 år vid försäkringstillfället. Tänk även på att det finns en lägre åldersgräns när försäkringen kan tecknas. Vanligen mellan 4-6 veckor.
Försäkringsbolagen Moderna, Ica försäkringar, Sveda hundförsäkring och ManyPets är alla exempel på bolag där du kan teckna en försäkring till en äldre hund, eftersom det inte finns någon övre åldersgräns för att teckna en hundförsäkring.

🐶 Vilken hundförsäkring är bäst till valpen?

Det spelar ingen större roll om din hund är en valp eller en fullvuxen hund. I vår jämförelse tycker vi ManyPets Premium är en bra försäkring.
Det viktiga är att teckna en försäkring tidigt i hundens liv så du är skyddad och slipper tidsglapp då hunden inte är försäkrad. En del försäkringsbolag erbjuder en valprabatt om du tecknar försäkringen innan valpen hunnit bli en viss ålder, se till att att spara valpintyget för att får tillgång till denna typ av rabatt.

🐶 Vilken är den billigaste hundförsäkring?

Priset på en hundförsäkring bero på en rad faktorer. Om du vill hitta en billig hundförsäkring får du räkna med ett relativt lågt veterinärvårdsbelopp och en hög självrisk. För att hitta den billigaste hundförsäkringen – se vår jämförelse för alla hundförsäkringar.
Sveda är oftast med i toppen när det kommer till billiga hundförsäkringar. Ett annat exempel på bolag som är billiga är Folksam.


Teckna hundförsäkring

Att teckna en hundförsäkring är lika självklart som att ha en försäkring till sina barn i familjen. Den största anledningen till att skaffa en försäkring till hunden är för täcka en del eller hela veterinärkostnaderna, vid en olycka eller behandling av sjukdom.

Bli det dyrt utan försäkring
En av det vanligaste hundsjukdomarna är pyometra (livmoderinflammation) som kräver operation. Priset för operationen är runt 15.000 kr men kan lätta bli det dubbla om olyckan skulle ske på jourtid. Till detta kan det tillkomma extra kostnader i samband med en behandling så som medicin, rehabiliteringsträning och återbesök hos veterinären. Allt detta plusas på utöver operationskostnaden.

Spara pengar med en hundförsäkring
Med en försäkring kommer du spara pengar om din hund skulle bli sjuk eller dålig. Med en hundförsäkring slipper du stå för hela veterinärsavgiften själv vid en olycka och veterinärbesöket kommer inte bli lika dyrt för dig i slutänden.

DiagnosKostnadErsättning från försäkringsbolagetDu betalar*
Livmoderinflammation15 000 kr11 475 kr3525 kr
Benfraktur9700 kr6790 kr2730 kr
Magomvridning37 800 kr31 055 kr6745 kr
* Exemplet är beräknat i svenska kronor med 1500 kronor i fast och 15% i rörlig självrisk. Veterinärkostnaden kan variera kraftigt beroende på djurklinik och extra kostnader kan uppstår vid akuttider då en extra jouravgift tas ut av djurkliniken/djursjukhuset.

Ta beslut som är bäst för din hund
Har du inte en hundförsäkring så måste du själv står för hela kostnaden, vilket kan bli väldigt dyrt. Med en hundförsäkringen slipper du huvudvärk över det ekonomiska och kan istället ta ett beslut som är bäst för ditt djur. Det flesta hundägare har någon gång utnyttjat sin försäkring och varit väldigt tacksamma för att det kunna hjälpa sin älskling från lidande.


Din bästa vän kräver ett bra skydd, teckna hundförsäkring
Ta hand om din vän, teckna en hundförsäkring så är du och din hund trygg.

🐶 Vad kostar en hundförsäkring?

En hundförsäkring 2021 kostar någonstans mellan 1000 – 6000 kr om året. En av det billigaste hundförsäkringarna kostar 68 kr i månaden vilket blir 816 kr för ett år medans en dyrare försäkring (som fått bäst i test hundförsäkring) med bättre skydd kostar 248 kr i månaden eller 2976 kr i årskostnad. Priset varierar och bero på vad du vill ha för självrisk, omfattning av skydd och vilket ras du ska försäkra. Priset för just din hund kan du enkelt räkna ut här på sidan. Det allra flesta hundägare 4 av 5 har någon gång använt och blivit hjälpt av sin hundförsäkring, så tänk på att försäkra din vän rätt.

Priset på en hundförsäkring – påverkas av dessa faktorer
För att får fram ett exakt pris för just din hund, rekommenderas att du trycker på ”räkna pris” i vår jämförelse. Det beståndsdelar som påverkar priset mest är:

 • Val av veterinärvårdsbelopp.
 • Hundras – Är det generellt en frisk hund eller finns det underliggande sjukdomar hos rasen.
 • Kön på hunden – Tikar är oftast lite dyrare i försäkring.
 • Medlemskap i något hundförbund – Kan ge rabatt på försäkringen.
 • Är hunden kastrerad eller inte påverka även priset.
 • Val av självrisk – Både rörlig och fast del.
 • Tilläggsförsäkringar – Du betala extra för t.ex. en livförsäkring.
 • Vart du bor i landet.
 • Är hunden ID-märkt

Vad ingår i en hundförsäkringen – har du en bra försäkring

Veterinärvårdsförsäkring

Denna del är grundbulten i din djurförsäkring och är det många tänker på när det ska köpa en hundförsäkring. Veterinärvårdsförsäkringen täcker kostnader om hunden behöver veterinärvård. Hur stor kostnad som täcks av försäkringen bero på hur stort veterinärvårdsbelopp man valt när man tecknade försäkringen. I det flesta försäkringsvillkor finns det undantag och begränsningar för visa sjukdomar och besvär, detta är oftast kopplat till vilken hundras som ska försäkras.

Tänk på att utanför det vanliga öppettiderna hos djursjukhusen är det vanligt med ett jourtillägg där kostnaden räkans upp till mellan 150-200%. Om det går försök alltså att ringa din veterinär och boka in en tid ni kan komma för att slippa det dyra jourtillägget. Idag finns det även bra vård online med veterinärapp:ar som FirstVet, där du kan träffa veterinären via videosamtal.

Den senaste tiden har veterinärvården gått upp en hel del i pris allt eftersom det startas fler och fler nya djurklinker. Skulle din hund råkar ut får något kan det kostar flera tusen i vård per dygn. Tänk därför på att en billigare veterinärvårdsförsäkringar endast ger ett lite skydd och det är stor risk att du själv får står för större delar av kostnaden själv. I veterinärvårdsförsäkring kan du själv välja vilket belopp du vill använda till veterinärvård.

Vanliga maxersättningar/veterinärvårdsbelopp vid veterinärvård

 • BAS Skydd 20 – 30.000 kr
 • NORMALT Skydd 40 – 75.000 kr
 • BÄST Skydd 90 – 140.000 kr

Tilläggsförsäkring

För utom grundskyddet som du får i veterinärvårdsförsäkringen finns det en hel del andra tilläggsförsäkringar. Dessa kan du kan teckna för ett utökat skydd och möjlighet till ytterligare ersättning. Exempel på tilläggsförsäkringar som ger ett extra skydd är MR/CT undersökning, medicin och rehabiliteringsträning. Det vanligaste tillägget hundägarna väljer att addera till sina försäkringar är en livförsäkring till hunden. Det finns även specialförsäkringar för hundägare med ett speciellt syfte så som jakthundar eller avelshundar. Dessa försäkringar inkluderas även det under tilläggsförsäkringar för hund.

Livförsäkring

Livförsäkringen är den vanligaste tilläggsförsäkringen men den kan även ingår hos visa försäkringsbolag. Försäkringen ger ersättning om din hund avlider eller måste avlivas p.ga. en sjukdom eller olycka.


Vilken hundförsäkring?

– Tänk på detta när du ska välja försäkring

Hur jämför jag olika hundförsäkringar? Vad är extra viktigt att fokusera på när jag jämför mellan bolagen? Att välja rätt och samtidigt hålla koll på alla olika villkor och undantag är förvirrande. Vi vill därför hjälpa till med att lista viktiga delar som är viktigast att tänka på när du jämför de olika försäkringsbolagen.

15 viktiga punkter när du jämför hundförsäkring

 1. Veterinärvårdsbelopp
 2. Självrisk
 3. Självriskperiod
 4. Karenstid
 5. Medicin
 6. MR, CT-röntgen
 7. Strålning och Cellgifter
 8. Kastrering/Sterilisering
 9. Rehabilitering
 10. Dolda fel
 11. Ålder
 12. Försäkringspremie
 13. Livförsäkring
 14. Avlivning
 15. Undantag/Reservationer

Bonus: Rabatter på hundförsäkringar

1. Veterinärvårdsbelopp

Valt belopp bestämmer hur mycket ersättning du kan få per år om det skulle hända din hund något. Maxersättningen för veterinärvård är mellan 20.000 kr per år till 140.000 kr per år.

Skulle du förbrukar ditt veterinärvårdsbelopp under året kommer inte försäkringsbolaget ersätta dig om du skulle behöva söka veterinär. Undersök därför vilken skaderisk din hundras har och välj ett belopp som täcker eventuellt ”worst case scenario”. Viktigt att känna till är att ersättningen betalas endast ut om undersökning/behandlingen ske av legitimerad veterinär.

Tänk även på att många försäkringsbolag sänker veterinärvårdsbeloppet när hunden blir äldre, dock så finns det alltid ett lägsta belopp som utgår (läs försäkringsvillkoren noga). Det finns även försäkringsbolag som inte gör någon sänkning på veterinärvårdsbeloppet vid höjd ålder på hunden.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med bäst veterinärvårdsbelopp är ManyPets Premium (140.000 kr)


2. Självrisk

Är den del som inte omfattas av försäkringen när du söker veterinärvård. Självrisken delas in i två delar, den fasta självrisken och den rörliga självrisken. En lägre självrisk är signifikant med en dyrare försäkringspremier.


Hur fungerar självrisk hundförsäkring

Fast självrisk: Den fasta självrisken är precis som det låter ett fast belopp mellan 0 kr till 5000 kr som du betalar en gång under en självriskperiod. Du behöver bara betala en fast självrisk under denna period oavsett hur många gånger du behöver söka veterinärvård eller efterbehandling för diverse skador/sjukdomar.

Rörligt självrisk: Den rörliga självrisken är en procentsats mellan 15-25% som du betalar på totalsumman som är kvar efter att den fasta självrisken är avdragen. Vid återbesök under självriskperioden betalar du endast för den rörliga självrisken. Det finns undantag då ingen självrisk behöver läggas. Alltså försäkringen gäller men ingen självrisk behöver erläggas vid dessa skador: brandskador, rovdjursskador och skador som uppkommer vid en eftersökssituation.

Räkneexempel självrisk, vid nyttjande av veterinärvårdsförsäkring, fast självrisk 2000 kr och rörlig självrisk 15 procent: Din hund blir inlagt tre (3) dygn 2800 kr per dygn i vårdkostnad, totalt 8400 kr (3 x 2800= 8400). Du betala 2000 kr i fast självrisk. Kvar blir överskjutande belopp på 6400 kr. På denna summa betalas en rörlig självrisk på 15 % lika med 960 kr. Totalt betalar du alltså 2960 kr för ditt veterinärbesök istället för 8400 kr som är den faktiska kostnaden för ditt besök.

Vårdkostnad hund:8400 kr
Fast självrisk:-2000 kr
Överskjutande belopp:6400 kr
Rörlig självrisk 15 %:-960 kr
Ersättning från försäkring:5440 kr
Vad du faktiskt betala för vårdbesöket:2960 kr

 • Vårdkostnad hund: 8400 kr
 • Fast självrisk: -2000 kr
 • Fast självrisk: 6400 kr
 • Rörlig självrisk 15 %: -960 kr
 • Ersättning från försäkring: 5440 kr
 • Vad du faktiskt betala för vårdbesöket: 2960 kr

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med lägst självrisk är ManyPets

3. Självriskperiod

Självriskperioden reglerar antal dagar där du endast betalar en fast självrisk. Tidsperioden börja räknas när du söker vård och skiljer mellan bolagen. Perioden brukar vara mellan 120 dagar upp till 365 dagar beroende på vilket försäkringsbolag du väljer. Ju fler dagar desto bättre, eftersom det dröjer längre tid mellan du behöver betala den fasta självrisken igen.

Exempel självriskperiod: Har du en självriskperiod på 125 dagar innebär det att du enbart betala en fast självrisk. Oavsett hur många återbesök hos veterinären under tiden för aktuell tidsperiod.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med längst självriskperiod är ManyPets fd. Bought By Many


4. Karenstid

När du teckna en ny försäkring är det vanligt att försäkringsbolaget applicera en karenstid på 14 till 20 dagar. Under tiden karensen löper är det inte möjligt att få ersättning från försäkringsbolaget. Vid byter av bolag däremot finns igen karenstid. ICA försäkring har valt att plocka bort (0 dagar) karenstiden helt på sina försäkringar.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med längst karenstid är ICA försäkring


5. Medicin

Det flesta bolagen ersätter mediciner och annan medicinsk utrustning vid behandling hos veterinären. Kolla upp vad som gäller och säkerställ alltid att ha medicin inkluderat i din försäkring eller köpt till det som en tilläggsförsäkring. Annars kan kostnaden bli hög om din hund skulle får en diagnos och måste äta medicin resten av livet.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med bäst medicin är ICA försäkring

6. MR, CT-röntgen

Om din hund har en invärtes skada är vanliga undersökningsformer CT-röntgen (datortomografi) och MR-röntgen (undersökning med magnetkamera). Det är viktig att kontrollera att dessa undersökningar är inkluderade i hundförsäkringen. Detta eftersom undersökningsmetoderna är väldigt dyra och kan kostar upp till 10.000 kr per behandling. De flesta bolagen ger ersättning för detta, men du kan behöva ansökan först för att säkerställa att du är berättigad. Andra bolag inkludera undersökningen dock skiljer sig ersättningsbeloppen mellan bolagen.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med bäst CT-röntgen är Moderna Djurförsäkringar


7. Strålning och Cellgifter

Om din hund skulle drabbas av en allvarlig sjukdom som cancer är det viktig att även ersättning för strålning och cellgifter ingår. Skulle det inte ingår i den vanliga veterinärvårdsförsäkringen så går det att teckna som tilläggsförsäkring.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med bäst strålning cellgift villkor är Moderna Djurförsäkringar


8. Kastrering

Kostnader för kastrering ersätts endast vid speciella förutsättningar om det är ett måste för bästa behandling. Så som livmodersjukdomar eller testikelinflammation. Vad som täcks av försäkringen varierar något mellan de olika bolagen.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring som inkludera kastrering är ICA försäkring


9. Rehabilitering

Det flesta bolagen inkludera rehabilitering till sina hundförsäkringar annars kan du alltid teckna en tilläggsförsäkring. Rehab betyder att den täcker kostnader för rehabiliteringsträning till följd av en veterinärbehandlad sjukdom eller olycka. För att den ska vara godkänd för ersättning att det viktigt att rehabiliteringen är ordinerad av veterinär. Kontrollera hur lång rehabiliteringsperioden är i försäkringen, vad maxbeloppet är samt hur långt efter veterinärbesöket behandling får påbörjas.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring som inkludera rehabilitering är ManyPets fd bought by many


10. Dolda fel hund

Dolda fel innefattar exempelvis om en sjukdom uppkommit hos din hund som du inte veta om innan du köpt hunden och som inte varit möjlig att upptäcka innan leverans. Många försäkringsbolag täcker just dolda fel men med vissa bör krav. Oftas ska hunden vara försäkrad från 4 månaders ålder. Ett annat vanligt krav är att kunna uppvisa ett veterinärvårdsintyg när försäkringen ska tecknas.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med bäst dolda fel villkor är Moderna Djurförsäkringar


11. Ålder

Det flesta försäkringsbolag har som krav att hunden måste vara minst 6 veckor innan det går att teckna en veterinärvårdsförsäkring. Däremot skiljer de sig åt hur gammal en hund får vara för att teckna en försäkring. Det flesta bolag har gräns på 6 eller 7 år, så har du en äldre hund får du inte teckna en försäkring. Det finns också bolag som inte har någon övre åldersgräns alls. Exempel på detta är ManyPets som förutom inte har någon övre gräns vid nyteckningen även erbjuder teckning av försäkring redan vid 4 veckors ålder.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med bäst åldersvillkor är ManyPets fd. Bought By Many


12. Försäkringspremie

Försäkringspremie skiljer självklart mellan alla hundförsäkringsbolagen och inom de olika försäkringarna. Som vi varit inne på innan så är det en rad olika faktorer som påverka försäkringspremien. Exempelvis raser med hög skaderisk och hundraser där veterinärbesöken är dyrare brukar ha en högre premie. Det lättaste sättet att påverka sin försäkringspremie är att antigen välja en hög eller låg fast och rörlig självrisk.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med hög försäkringspremie är ManyPets fd. Bought By Many

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med låg försäkringspremie är Svedea


13. Livförsäkring

Livförsäkring är den vanligaste tilläggsförsäkringen men den kan även ingår i din hundförsäkring, så kolla upp detta noga. Försäkringen ger ersättning om din hund blir så svårt sjuk eller skadad att det innebär att hunden behöver avlivas. Hos vissa bolag gäller livförsäkringen olika länge beroende på vilken hundras som försäkras. Det är vanligt att försäkringen slutar gälla vid 8, 10 eller 12 års ålder. Det är vanligt att livbeloppet sänks efter en tid. En ”sänkning av livbeloppet” menas att ersättningen minskas allt eftersom tiden går, vanligtvis med 20% per år från och med 5 års ålder. Samtidigt finns det bolag som inte genomför någon sänkning alls på livbeloppet.

ikon till knapp hundförsäkring Försäkring med bäst livförsäkring är Moderna Djurförsäkringar


14. Avlivning

Om hunden behöver avlivas kan ersättning betalas ut för avlivning och kremering. En vanlig ersättning brukar vara 1000 – 3000 kr. Denna del brukar inkluderas i hundförsäkringen men det finns undantag bland bolagen.


15. Undantag/Reservationer

Alla hundförsäkringar har undantag och reservationer för olika sjukdomar och behandlingar som inte inkluderas av försäkringen. Det är vanligt att dessa är rasspecifika som inte täcks av de olika försäkringsbolagen även om det skulle ha täckts för andra hundraser. I ditt försäkringsbrev brukar det står vilka reservationer som försäkring friskriver sig ifrån och om de går att ompröva vid en tvist mellan hundägare och försäkringsbolag. Har som vanna att läsa igenom reservationslistan i försäkringsvillkoren.


Bonus: Rabatter på hundförsäkringar

Det är inte ovanligt att försäkringsbolagen erbjuder rabatter. En vanlig rabatt är valprabatt som du får om du teckna försäkringen innan hunden hunnit fylla en vis ålder. Valprabatten brukar vara mellan 10-30% på den första årsavgiften och dras direkt på priset när du teckna försäkringen. Vi har listat några bolags rabatter som erbjuds:


Bästa hundförsäkringen

– detaljerad jämförelse över alla hundförsäkringar

Vilken är den bästa hundförsäkringen. Det är den absolut vanligaste frågan som ställs till oss är ”vilken hundförändring är bäst” eller ”hundförsäkring bäst i test” Vi önskar att det fanns ett rakt svar på denna fråga, så du som hundägare med enkelhet kunde välja rätt hundförsäkring utan att känna oror och osäkerhet. Tyvärr är det inte så enkelt. När vi har jämfört försäkringar hos alla hundbolagen så är det tre (3) bolag som sticker ut. Nämligen ManyPets, Moderna Djurförsäkring och ICA försäkring.

ManyPets har fokus enbart på djurförsäkringar och har enligt oss en väldigt komplett försäkringsskydd jämfört emot många andra aktörer t.ex. Agria. ManyPets har dessutom blivit framröstade flera år i rad som populäraste hundförsäkringsbolag av hundägarna. Dessutom har konsumenternas gett bolaget högsta betyg och är bäst i test i deras undersökning.

Vi har nedan sammanställt en mer detaljerad jämförelse över alla hundförsäkringar 2021. Där vi jämfört det viktigaste parametrar i en hundförsäkring. För att får fram ett pris har vi utgått från den populära rasen Golden retriever som kan ses som en normalhund i sjukdomsbild. Vi har inte valt att inkludera några rabatter och självrisken är vald så nära 1200 kr i fast avgift med en rörlig kostnad på 25%. För exakt pris för din hund tryck på ”Räkna Pris” (priserna i tabellen är uppdaterade 2021-01-05)

FörsäkringBetyg 1-5Pris, tecknaVeterinärvård maxersättnig Självrisk, Lägsta alternativSjälvrisk, Högsta alternativMedicinKan Tecknas fr.o.m – t.o.mSjälvriskperiodÅrskostnad
ManyPets Bas3,5ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris30.000 kr0 + 15 %3500 + 25 %Ersätts inte4 veckor – ingen övre gräns365 dagar1330 kr
ManyPets Standard4,8ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris60.000 kr0 + 15 %3500 + 25 %Ingår4 veckor – ingen övre gräns365 dagar2246 kr
ManyPets Premium bäst5,0ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris140.000 kr0 + 15 %3500 + 25 %Ingår4 veckor – ingen övre gräns365 dagar2979 kr
Moderna Djurförsäkringar Dubbel4,4ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris60.000 kr900 kr + 15 %3 600 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns180 dagar3184 kr
Moderna Djurförsäkringar Enkel3,4ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris30.000 kr900 kr + 15 %3 600 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns180 dagar2066 kr
Moderna DjurförsäkringarTrippel (120 000 kr)4,5ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris120.000 kr900 kr + 15 %3 600 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns180 dagar4503 kr
Moderna DjurförsäkringarTrippel (90 000 kr)4,5ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris90.000 kr900 kr + 15 %3 600 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns180 dagar4456 kr
ICA Försäkring (30 000 kr)3,1ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris30.000 kr2 000 kr + 15 %3 000 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns130 dagar1728 kr
ICA Försäkring (60 000 kr)3,9ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris60.000 kr2 000 kr + 15 %3 000 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns130 dagar2586 kr
Agria (120 000 kr)3,9ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris120.000 kr1 200 kr + 15 %5 000 kr + 25 %Mellan 2000-10.000 kr6 veckor – ingen övre gräns125 dagar4548 kr
Agria (60 000 kr)3,4ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris60.000 kr1 200 kr + 15 %5 000 kr + 25 %Mellan 2000-10.000 kr6 veckor – ingen övre gräns125 dagar3396 kr
Agria (30 000 kr)2,7ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris30.000 kr1 200 kr + 15 %5 000 kr + 25 %Mellan 2000-10.000 kr6 veckor – ingen övre gräns125 dagar1968 kr
Svedea (30 000 kr)3,1ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris30.000 kr1 800 kr + 15 %4 500 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns130 dagar880 kr
Svedea (60 000 kr)3,7ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris60.000 kr1 800 kr + 15 %4 500 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns130 dagar1379 kr
Svedea (90 000 kr)4,1ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris90.000 kr1 800 kr + 15 %4 500 kr + 25 %Ingår6 veckor – ingen övre gräns130 dagar2478 kr
Folksam Bas2,1ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris25.000 kr1 800 kr + 25 %3 000 kr + 25 %Ersätts inte6 veckor – 6 år125 dagar816 kr
Folksam Mellan2,9ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris50.000 kr1 800 kr + 25 %3 000 kr + 25 %Upp till 3000 kr6 veckor – 6 år125 dagar1212 kr
Folksam Stor3,9ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris75.000 kr1 800 kr + 25 %3 000 kr + 25 %Upp till 5000 kr6 veckor – 6 år125 dagar2100 kr
Sveland Favorit (20 000)2,9ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris20.000 kr1 800 kr + 15 %4 500 kr + 25 %Går att ansöka extra om6 veckor – ingen övre gräns130 dagar1259 kr
Sveland Favorit (40 000)3,2ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris40.000 kr1 800 kr + 15 %4 500 kr + 25 %Går att ansöka extra om6 veckor – ingen övre gräns130 dagar1625 kr
Sveland Favorit (60 000)3,9ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris60.000 kr1 800 kr + 15 %4 500 kr + 25 %Går att ansöka extra om6 veckor – ingen övre gräns130 dagar2427 kr
Sveland Maximal4,1ikon till knapp hundförsäkring Räkna pris140.000 kr1 800 kr + 15 %4 500 kr + 25 %Ingår6 veckor – 7 år125 dagar5529 kr

Vi vill gärna veta vad du tycker?

Det är med dina egna upplevelser och erfarenheter som ger den totala bilden av de olika hundförsäkringsbolagen. Dela därför med dig till andra genom att skriva en kommentar eller åsikt. Givetvis håller vi en god ton och håller oss på en saklig diskussionsnivå (inga påhopp). Vi har all rätt att ta bort inlägg som inte stämmer överens med vår policy. Sprid din kunskap och tankar vidare till andra.

Scrolla neråt till formuläret för att kommenterar eller dela med dig av dina erfarenheter!

5 1 vote
Ditt betyg
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Erika Svensson
Ditt betyg :
     

Tack för bra sammanfattning av de olika hundförsäkringsbolagen.

Denna sida uppdaterades den: 5 juli, 2021 kl: 7:29
Rulla till toppen